5 Kasım 2010 Cuma

V for Vendetta (2005)


' Remember, remember the fifth of november' işte bu replik bu postun bugün hazırlanmasının sebebi.. 5 Kasım Vendetta günümüz kutlu olsun..

V for Vendetta' da baskıcı devlete karşı eylemler yapan V' nin, illegal yollarla bir tv yayına girip verdiği bir demeçin ilk cümlesi bu cümle.

Artık bir efsane olan  V for Vendetta, devletin çok baskıcı olduğu bir gelecekte geçer. Artan anarşi ve huzursuzluk karşısında insanlar, özgürlüklerinin kısıtlanmasına izin verirler. Gece dışarı çıkmak yasaktır, güvenlik kuvvetleri şiddet kullanmaktan kaçınmamaktadır..


Böyle bir ortamda V isimli maskeli bir adam anarşist eylemler yapar, halka özgürlüklerini geri almaları için çağrılarda bulunur.

SPO-SPOİLER 

Başlarda tamamen devletin politikasına karşı yapılan eylemler olduğunu sandığımız V' nin eylemlerinin altında bireysel bir intikam olduğunu daha sonra anlıyoruz aslında. Bu film ne kadar anarşist bir film olarak lanse edilsede daha çok intikam filmidir bana kalırsa... Kaçırarak kendi safına kattığı Evey (Natalie Portman)' i de türlü testlere tabi tutarak kendine bağlılığını ölçmekten de geri kalmaz V abimiz.

SPO-SPOİLER BİTTİ..




Film harika bir intikam filmi! Bunun yanında baskıcı devlete ve onun kötü neferlerine karşı yapılan eylemleri de içinizin yağları eriye eriye izliyiceksiniz. Natalie Portman, müthiş aksiyon sahneleri, müthiş görsellik, iyi hikaye gibi sebepler izlemek için yeterde artar bile..


Kişisel Notum: 10/ 8

Sinebot linki: http://sinebot.com/movie/102/v-for-vendetta

Çüssy..

1 Comment:

Duygu Fedakar said...

muhteşem bi film

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...