2 Kasım 2010 Salı

Kasımda Oğlak Başkadır!!



Bir tek de kendi burcumu stoklarım, o kadarda bencilim...yıh yıh ; )

" Oğlak Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler
8 Kasım tarihine kadar Akrep burcunda geri hareketini sürdürecek olan Venüs,  yaşadığınız ilişki veya çevrenizdeki insanların görünen değerlerinden fazla olduğunu düşünmenize yol açabilir. Bu nedenle sizin gibi zamanını boş yere tüketmekten hoşlanmayan birinin iki kat temkinli olması faydalıdır. Venüs gezegeninin görünümü merhamet, alışkanlık veya özverinin sınırlarını iyi hesap etmenin önemini göstermektedir. Geçmiş yaraları sarıcı enerjiler mevcut olsa dahi, geçmiş geçmişte kalmalı sözünü kendinize rehber edinmeniz faydalıdır. Tabi ki yukarıdaki tarihler arasında bütün bunları yaşadığınız ilişki ve sizin kişisel özelliklerinize göre farklılaşacağını biliyoruz. Her Oğlak aynı olayları yaşamayacak. Ancak şu var ki, böyle dönemlerde acil bir karar vermek, ister olumlu isterse olumsuz yanlış olabilir. Oturup her şeyi derinden derine gözden geçiriniz. Yaşadığınız anları değil, ileriyi görmeye çalışınız. Duygusal olarak güçlü olan Akrep Venüs’ü ve bir de geri hareketi göz önüne alınca kimileriniz için bu dönem, aşırılığın, hatta ilişkinizin niteliğine göre şiddetli içsel öfkeler duymanız şeklinde de geçebilir. Ancak yöneticiniz Satürn gezegeninin size doğru yolu bulmanızda pusula olacağını düşünüyorum.

8 Kasım-18 Kasım tarihleri arasında Terazi burcunda geri hareketini sürdürecek olan aşk ve toplum evinizin yöneticisi Venüs  gerek toplumsal kimliğiniz gerekse ilişkinizle ilgili mevzularda geçtiğimiz aylarda yaşananların analizi açısından değer taşıyor. Eşitlik ilkesi içinde ve tarafsız bir şekilde yapacağınız bu gözden geçirmeler işinize yarayabilir. Ancak 18 Kasım tarihine kadar sürecek bu devrede, sizin asıl istediğiniz ile partnerinizin beklentileri arasında dengeyi kurmanız gerekiyor. Bu enerji, hem ilişkiniz hem de sorumluluklarınız arasında kalmanız anlamına geliyor. Ancak Satürn gezegeninin güçlü bir yerleşimde oluşu ve Venüs tarafından desteklenmesiyle bütün bunları başarıyla gerçekleştireceğinizi söyleyebiliriz. Bu tarihe kadar sessizliğinizi sürdürmeniz mümkündür. Bu tarihten sonra ise, verdiğiniz kararları yürürlüğe koyabilirsiniz. 9 Kasım tarihinde Yay burcunda ilerlemeye başlayacak Merkür gezegeni, ardından geçtiğimiz aydan bu yana devam etmeden Mars etkisini göz önüne alırsak, geri planda iyimser düşünmeye çalıştığımızı görüyoruz. Aklınızdan geçenleri toparlamak kolay değil. Kimi zaman sanki her şey yolundaymış gibi düşünebilir, bazen de kendi kendinizi kandırabilirsiniz. Sözel olarak bu dönem ıssızlık anlamına gelmektedir. Hani şu büyüklerimizin dediği gibi, sözün altın olduğu zamanlar. Yerinde konuşmadan önce iyi düşünmek gerekiyor. 20 Kasım tarihinde Merkür ve Mars gezegenlerinin kavuşum etkisi altında, geri planda inancınızın yükseldiğini, fikirlerinizi eylem halinde ortaya koymaya hazırlandığınızı görmekteyiz. Venüs gezegeninin de geri hareketi bittiğinden artık ilişkiniz hakkında ne yapmak istiyorsanız ortaya koyabilirsiniz.

18 Kasım-30 Kasım tarihleri arasında Terazi burcunda düz olarak yoluna devam edecek Venüs hem üst paragrafta ele aldığımız noktaların aydınlığa kavuşması hem de bundan sonrasında yapmayı düşündüklerinizin yürürlüğe konması anlamında yararlıdır. Şimdi birlikte bu enerjinin Oğlaklar üzerindeki genel etkisinden söz edelim. İlişkisinde huzur ve güvenliğini yakalamış çiftler bu dönemde hem toplum içindeki konumlarının hem de sorumluluklarının farkında olarak hareket edebilir ve birbirleriyle paylaşımda bulunmanın zevkine varabilirler. Onlar için aşk, hem yaşamın güzelliklerini paylaşmaktır hem de birbirine destek vermektir. İş sorunlarından normal yaşamdaki karmaşık durumlara kadar herşeyi beraberce çözebilmek için işbirliğinde bulanabilirler. Bu onlar için gayet kolay hatta spontan olarak yerine getirdikleri bir hayat düzenidir. Kimi çiftler bu dönemde  ilişkilerini ilk kez aile önünde tescil etmeyi düşünebilirler. Bazılarınız ortaklaşa işler yapmak için bir araya gelebilirsiniz. Bir çoğunuz aynı işyerinde birlikte olduğunuz kişiyle hayatınızı birleştirmeyi düşünebilirsiniz. Bütün bunlar bu enerjinin yansımaları altında yaşanan olumlu Venüs etkileri olarak sıralanabilir. İlişkisinde sorun olanlar için bu dönem, öncelikle aranızdaki dengeyi kurgulamanız gerektiğinin işaretidir. Eğer birbirinize karşı sevginiz sağlam,  saygı ve  güven üçlemeniz tam ise, ancak bazı sorunlar nedeniyle kırgınlıklar oluşmuşsa birlikte çözüm bulmanız için elele vermeniz yeterlidir. Yapılması gereken birbirinizi kapana kısılmış gibi hissettirmemeniz, yaşamdan hem zevk alacak hem de bir arada olmanın güzellikleri tadacak şekilde ayarlamalarda bulunmanızdır. Soruna neden olan noktalar ortaya konmalı ve bunlar ele alınarak çözüme kavuşturulmalıdır. Tabi bunun için her iki tarafın da istekli olması şarttır. Diyelim ki buna gönlünüz yok. O zaman Venüs gezegeninin Terazi burcu, ayrı hayatlar kurabilmeniz adına birbirinize saygılı ve nazik davranmanız gerektiğinin işaretidir. Çünkü baskı ve zorlamalar sizi hem iş hem de genel olarak hayatınızda rahatsız edici olabilir. Eğer taraflar iki medeni insan gibi karar verip yollarını ayırıyorlarsa ne ala. Yok bir taraf hala baskın olmayı sürdürüyorsa buna karşı koyan diğer tarafın sıkıntılı bir dönem geçireceğini söyleyebiliriz. İlişki yeni başlayacak olanlar ise, öncelikle arkadaşlık ve paylaşım olgusunu ön planda tutabilirler. Venüs etkisi altında başlayan bir ilişkinin uzun ömürlü olması aslında zordur. Fakat Satürn gezegeninin Terazi burcunda ilerlemesini göz önüne alırsak, bu ilişkinin evliliğe kadar uzanması mümkün olabilir. Kısaca bu enerji  uyum, denge ve uzlaşının ön planda olmasını sağlayıcıdır. Diplomatik tavırlarınız, gerek ilişkinizdeki sorunlar veya gerekse yeni beraberliğe adım atacak Oğlaklar için artı bir değerdir. Gerçekçi düşünmeniz, samimi ve dürüst yaklaşımlarınız karşı cins üzerinde etkili olmanızı sağladığı gibi huzurlu bir dönem geçirmenizde de etkili olabilir.

Dolunay Boğa Burcunda

21  Kasım saat 19:27 itibariyle tarihinde Boğa burcunda gerçekleşecek Dolunay,  aşk hayatınızla alakalı konular başta olmak üzere, varsa çocuklarınız, sanatsal faaliyetleriniz, yaratıcılık ihtiva eden her türlü aktivitenizde dikkatli ve temkinli hareket etmeniz gerektiğinin işaretidir.  Dolunay zamanlarında duygular ve düşünceler birbiriyle karşıtlık oluşturduğu için  kişinin kendi içinde veya çevresiyle olan ilişkisinde sorunlar  yaşaması mümkündür. Bugünlerde özellikle aşk yaşamınızla ilgili konularda yanlış anlaşılmalara meydan vermemek için, gerginlik yaratabilecek noktaları fazla didiklemek, herşeyin altında bir şey aramak veya esnek düşünmek yerine illa benim dediğim olacak tarzında düşünmek sakıncalıdır. Gerek devam eden ilişkiniz ve gerekse karşınıza çıkabilecek yeni bir kişi konusunda acil karar vermemeli, öncelikle her noktayı incelemeye çalışmalısınız. Yanılgılar yaşamamak için dikkatli olmalı, haklı dahi olsanız, birbirinize karşı üstünlüğünüzü kabul ettirmeye çalışmamalısınız. Paranızı risk altına alabilecek yatırımlardan uzak durmalı, şans oyunları, borsa konusunda temkinli olmalısınız.  Çocuklarınızla ilişkinizde bugünlerde sakin yaklaşımlarda bulunmalı, çocuk sahibi olma konusunu tekrar düşünmelisiniz. Her Oğlak aynı durumları yaşamayacağı açıktır. Yükselen farklılıklarımız nedeniyle bazı Oğlaklar için bu Dolunay aşk yaşamınızla ilgili önemli bir gelişmenin işareti olarak olumlu olabilir. Küslükler sona erebilir, kökü sağlam olan ilişkiniz daha da güçlenebilir. Dolunay ekilenlerin biçilmesi anlamında önemlidir. Yani sorunlar görünür hale gelebilir, gizlenen, üstü kapatılanlar aşikar olabilir. Geçtiğiniz süreç ve yaşanan aşkın niteliğine göre şekillenebilecek Dolunayın sağlam olmayanı sağlamlaştıran, düzgün olmayanı düzgünleştiren, güvenilir olanı size getiren bir ışık olmasını dilerim.

30 Kasım-7 Ocak 2011 tarihinde Akrep burcunda yoluna devam edecek aşk evinizin yöneticisi Venüs, geçtiğimiz Eylül ayındaki yansımaları şimdi bize tekrar hatırlatıyor gibi. İleri-geri devinimi biten Venüs artık düz olarak yoluna devam ediyor. Önündeki engel kalkmış durumda. Böylece geri harekette kendini gözden geçiren kişi şimdi aşağıdaki yansımalara daha net, bilinçli ve aklı başında bakabilir, ona göre değerlendirmelerini yapabilir. Sosyal yaşantınız, arkadaşlıklarınız ve ilişkileriniz bu dönemde yükselişe geçer.  Yeni bir aşk veya bir arkadaşlığın tutkulu bir ilişkiye dönüşmesi mümkündür. Rutin devam eden beraberliğiniz veya sorunlu bir ilişkiniz varsa, bu dönemin güçlü yansımaları altında gerçekçi bir şekilde analiz edilir ve ona göre bir düzenlemede bulunabilir. Bu süreçte hisleriniz her zamankinden daha yoğundur. Bir güç sanki sizi içine çekiyor gibidir. Aksaklıklar göze batar. Fakat bu olumsuz manada değil, bilakis bir an önce düzeltilip daha güzel bir gelecek kurabilmek adınadır. Tabi ki her Oğlak aynı olayları yaşayamayacağına göre, bu sürecin getirilerini veya olumsuz yönlerini ilişki türlerine göre incelemek faydalıdır. Söz gelimi ilişkisi düzgün seyirde giden çiftler açısından bu dönem, birlikte yol almanın hazzını,  yarınlarınızı el ele hazırlamanın güzelliğini derin ve tutkulu bir şekilde hissetmeniz açısından gayet kıymetlidir.

İlişkisinde sorun olanlar için bu dönemin yansımalarını iki şekilde inceleyebiliriz. Birincisi birbirlerini hala seven ancak bazı problemler nedeniyle bir müddettir sıkıntı yaşayanlar. Bu çiftler eğer isterlerse, belli bir mesafe koyarak hem kendilerini hem de beraberliklerini hakikatler ışığında gözden geçirebilirler. Burada önemli olan sürdürmeyi isteyip istemedikleridir. Eğer gerçekten bitmişse o zaman her iki kişi de kendilerine yeni bir yol çizerek hoşçakal diyebilirler. Eğer birbirlerine karşı sevgileri varsa fakat ufak sorunlar yüzünden ayrılmaya karar vermişlerse bir bebek çiftleri yeniden bir araya getirebilir. Ancak tam tersine bir taraf istemiyor ancak diğer taraf hala seviyorsa, bu bebek, istemeyen taraf için bir yük, diğer kişi için mutlak bir kurtuluş olabilir. Bu sürecin yeni başlayan ilişkiler açısından anlamı oldukça derindir. Herhangi bir proje veya organize iş, arkadaşlık veya arkadaşlar vasıtasıyla tanışan çift Pluto desteğiyle gücü, Venüs Akrep burcu enerjisiyle bütünleşmeyi tecrübe ederler. Ki böyle bir ilişkinin temeli oldukça kuvvetlidir. Uzun yıllar sürer mi derseniz. Bu her iki kişinin de ortak haritalarındaki enerjilerin analizi ile ortaya çıkar. Ancak şu var ki, hakikaten kuvvetli bir yansıma altında başlamıştır. Birbirlerine karşı en başından baskıda bulunmak yerine, arkadaşlığı merkez alarak ilişkiye adım atarlarsa yıllarca bu beraberliği sürdürebilirler. Yani birbirlerinin önce dostu sonra sırdaşı ardından hayat arkadaşı olmaya başarabilirler. Bu dönemin bir başka yansıması gizli ilişkileri işaret ediyor oluşudur. Her iki taraf da, ortak işleri veya ortak arkadaşlıkları nedeniyle sürekli bir aradadırlar. Bu dönem başladığında garip bir şekilde birbirlerine doğru çekildiklerini farkederler. Her iki tarafın bir başkasıyla ilişkisi olabilir veya her iki kişi de henüz bir ilişkiyi bitirmiştir. Bir yandan eski yaralarını sarmaya çalışırken diğer yandan bu dostluk sayesinde birbirleriyle kaynaşabilirler. Eğer aralarında bir engel yoksa bu yakınlaşma tutkulu bir aşka dönüşür. Eğer tam tersine birinin engeli varsa o zaman yasak bir aşk olarak yaşanır fakat sosyal hayatta sanki bir şey yokmuş gibi davranılır.

İş ve Kariyer

28 Ekim-8 Aralık tarihleri arasında Yay burcunda ilerlemesini sürdürecek Mars, fiziksel canlılığınız ve yükselen enerjinizi, geri planda yapacağınız çalışmalarda kendinize yakıt olarak kullanabilirsiniz demiştim. Aslında bu dönem sizler için hem olumlu hem de dikkatli olunması gereken zamandır. Öncelikle olumlu yönlerinden bahsedelim. Kişisel projelerinize eğilme ve bunlar üzerinde çalışma zamanı olarak gayet etkili bir enerjidir. Gayet faal olacağınız bu dönemde, daha sonra uygulamaya koyacağınız yenilikler için hararetli bir şekilde çalışabilirsiniz.  Aslında sessiz ve dingin duruşunuza rağmen, kendinizi motive etme ve cesaretinizi bileyleme dönemi olarak bu süreç değerlidir. Eğer kararlılık gösterir, ideallerinize sahip çıkar ve ona göre azimle hareket ederseniz, hem yeni bir adım atabilecek hale gelirsiniz hem de kendinize olan güven duygunuzu yükseltmiş olabilirsiniz. Bu süreç sizin için, geleceğiniz adına hazırlık dönemi anlamı taşıyacağından benim önerim, geleneksel düşünmek yerine, hep ileriyi hedef alarak kendinizi geliştirmeniz ve kendi ellerinizle dünyanızı kurmanızdır. Lütfen bu süreçte abartılı davranmayın, sağlığınıza çok dikkat edin, kararlı olun ve her şeyden önce inancınızı muhafaza edin. Jüpiter Mars enerjisini dispozite eden bir güç olarak 18 Kasım sonrası Balık burcundaki geri hareketini bitirdiğinde kendinize olan inancınızın yükselmeye başladığını hissedebilirsiniz. Ancak bu tarihe kadar yoğunluk nedeniyle lütfen sağlığınıza dikkat ediniz. Dağılmadan ilerlemek için planlı hareket etmeyi unutmayınız.

9 Kasım saat 02:43 olana dek Akrep burcunda seyrini sürdürecek Merkür, sosyal hayatınız, arkadaşlık ilişkileriniz canlanacak, bir grubun öncü liderliğini kabul edebilir, tek başınıza hareket etmekten ziyade ekip halinde çalışmayı daha çok benimseyebilir, kendinizi dış dünyada ifade edecek şekilde zihinsel açıdan odaklayabilirsiniz. Bu süreçte mistik konular ve bu konularla ilgili bilgi alışverişleri ve çalışmalar hız kazanabilir. Kendinizi istediğiniz konularda yoğunlaştırarak keskin bir gözlem gücünün de desteğiyle rahatlıkla ifade edebilirsiniz. Bu dönemde öz burcunuzla olumlu görünüm yapacak olan iletişim gezegeni Merkür sayesinde, gizemli konularda fikir sahibi olmanız, öğrenmeniz ve öğrendiklerinizi insanlarla paylaşmanız fazlalaşacak, arkadaşlarınızla bir araya gelerek ileriye yönelik hedeflerinizle alakalı konularda düşünce alışverişinde bulunabileceksiniz. Karamsar duygulardan uzaklaşacak, saplantılı ve korku dolu düşünmenize neden olan herşeyi geride bırakarak, daha net ve aydınlık dolu düşünmek adına kendinizi gözden geçirebileceksiniz. Çok yönlü düşünmeniz sonucunda, arzu ettiğiniz konuların ayrıntılarına kadar inebilecek, bilmediğiniz alanlarda söz edebilecek hale geleceksiniz. Kendinize bir yön tayin etmenizi sağlayacak içgüdüsel bir istek duyduğunuz gibi, yeni insanlarla tanışarak ilginç ve sıra dışı paylaşımlarda bulunabilirsiniz.  Öncelikleriniz konusunda kafanızın içinde planlar yapacak, yaşamınız açısından neyin size daha gerekli olduğunu kolaylıkla saptayacaksınız. Dostlarınız kanalıyla maddi ve manevi konularda destek görecek, bilginizi ve liderlik ettiğiniz alanlardaki tecrübenizi diğer insanlarla paylaşabilirsiniz.

Yeniay Akrep Burcunda

6 Kasım tarihinde saat 06:52 itibariyle Akrep burcunda oluşacak Yeniay, ciddi ilişkiniz, iş ortaklığınız, yeni sözleşme ve kontrat konularında etkin olduğu gibi, maddi ve manevi kaynaklarınız, cinsel deneyimlerinizi ilgilendiren mevzularda da olumlu enerjiler sunacaktır. Sizler yeni ayın etkisi ile cinselliğinizi yeniden keşfedeceğiniz yeni bir ilişkiye başlayabilir, evlilik kararı alabilir, partneriniz ile uyumlu bir ilişki ile kendi payınıza düşen özveriyi göstermek isteyebilirsiniz. Bu enerji sayesinde dengesiz ve yanlış seçimlerde bulunmaz kendi kimliğinize uygun bir kişiyle mutluluğu yeniden keşfedebilirsiniz. Bu enerji, sorunu olan evli çiftler üzerinde olumlu etki yaratacak, karşılıklı konuşarak birbirinize duyduğunuz sevgiyi yeniden güçlendireceksiniz. Dikkat etmeniz gereken en önemli husus, gelir ve giderlerinizi kontrol altında tutmalı, bilinçsizce riskler almamalı, başkalarından elde ettiğiniz paralarla ilgili dikkatli olmalısınız. Görüşlerinizde inatçı davranmamaya özen göstermeli bilmediğiniz yöntemlerle para kazanmaya çalışmamalısınız. Yeniay enerjisinden olumlu bir şekilde yararlanmak için, dostluk ilişkilerinize özel önem vermeli, ekip ruhu içinde hareket etmeli sadece kendiniz adına değil, tüm çevreniz için yararlı olabilecek girişimlerde bulunmalısınız. Tüm ay boyunca güçlü insanlardan destek görebilir,  ideallerinizi gerçekleştirecek kuvveti yüreğinizin derinliklerinde hissedebilirsiniz.  Girişimde bulunmayı düşündüğünüz konularda inancınız ve özgüven duygunuz yükselebilir. Ancak bir not eklemede bulunmak istiyorum. Yeniayın dispozitör gücü Mars Yay burcunda. Ancak Marsı dispozite eden güç Jüpiter 18 Kasım tarihine kadar geri hareketini sürdürüyor. Onun için lütfen yukarıdaki durumların bu tarih sonrası çok daha olumlu bir şekilde sizinle olacağını biliniz. Dikkatli olmanız gereken konular yukarıda belirtilmiştir. Bunları ciddiye alırsanız yararlı olur. Dereyi görmeden paçaları sıvamayalım. Temkinli gidelim. Güzellikler mutlaka bizi bulur nasılsa.

8 Kasım-18 Kasım tarihleri arasında geri hareketini bu sefer Terazi burcunda sürdürecek olan  Venüs siz Oğlaklar açısından belki tuhaf bulabilirsiniz ama bana göre ilaç gibi. Ben geri hareket dönemlerini her zaman onarım süreci olarak gördüğümden zorlu bir zaman olarak görmek yerine bu bakış açısıyla ele almanın kazandırıcı olduğu kanaatindeyim. Sadece dikkat edeceğiniz husus karşınıza çıkabilecek teklifleri veya içinizde bulunduğunuz durumu dikkatlice gözden geçirmektir. Geçtiğimiz Eylül başında karşılaştığınız bazı fırsatlar, bu tarihler arasında tekrar önünüze gelebilir. Şimdi bunları değerlendirip değerlendirmeyeceğinize karar verebilirsiniz. İkinci önemli konu, çalışma evinizin yöneticisi Merkür gezegeninin 9 Kasım tarihinde başlayan Yay burcu seyridir. Bu geri planda yapılacak bazı gizli çalışmaların veya düşüncelerin göstergesidir. Özellikle mistik, felsefi, araştırma, yayıncılık gibi faaliyetler için hızlı bir şekilde çalışma anlamına gelebilir. İletişim evinizdeki Jüpiter’in geri hareketinin bitimi, çevrenizdeki insanlarla olan iletişiminizin güçlenmesi anlamındadır. Ancak sürprizlerle karşılaşmak istemiyorsak, dikkatli olmamız şarttır.

9 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında Yay burcunda ilerleyecek İletişim ve haberleşme gezegeni Merkürün seyri altında kendinizi hasta edercesine çalışmak yerine, belli bir plan dahilinde hareket etmeye özen gösteriniz. Bunu en başında yazmak istedim çünkü oğlakların ne kadar işlerine düşkün olduğunu biliyoruz. Yani gerektiğinde hayır demeyi bilmelisiniz. Şunu unutmayınız ki, yaşanılan sağlık problemlerinin astrolojik açıdan anlamı, yüklenen enerjinin boşaltılamaması nedeniyledir. Yani siz dinlenme boşluklarınızı ihmal etmemelisiniz. Tek başına çalışmayı, fakat bilginizi, tecrübelerinizi hayata geçirmekten de hoşlanacağınız bu enerji altında, dağılmamak için verilerinizi kaydetmeyi unutmayınız. Araştırma alanları bu dönemde ilginizi çekebilir. Mesleğinizle alakalı bilgiler toplayabilirsiniz ve bu bilgileri iletişimle alakalı alanlarda yazı ve sözle açıklamaya çalışabilirsiniz. Felsefe ve inanç konularında da etkili olan bu dönem, tutkuyla kendinizi ifade edebilmenizde gayet etkilidir. Düşüncelerinizde genellikle fazla iyimserlik göze çarpabilir. Fikirlerinizi fanatik bir şekilde sunabilirsiniz. Gizli ilimler ilginizi çekebilir. Uzak ülkeler, yabancı kültürlerle yakından ilgilenebilirsiniz. Metafizik konuları da yine ilgi alanlarınız arasında yer alabilir. Ben bu dönemin siz Oğlaklar için, yaşamınızla alakalı her şeyi şöyle bir gözlemleyerek, arınmanız adına etkili olacağını düşünmekteyim. Bu süreçte geri planda, sahne arkasında yoğun bir iletişim içinde olacağınızı söylemek mümkün gözüküyor. Çalışmalarınızı, 1 Aralık sonrası dış dünyada ifade etmeye başlarsınız.

18 Kasım-30 Kasım tarihleri arasında kariyer evinizde Terazi burcu üzerinde ilerleyecek Venüs, hem bir önceki paragrafta sözünü ettiğimiz konuların yürürlüğe konması hem gözden geçirilenlerin uygulamaya dökülmesi hem de eksikleri tamamlanan işlerin yoluna girmesi anlamında destekleyicidir.  Bu düz hareket esnasında iş yaptığınız insanlarla, otoritelerle olan işbirliğinin önemi son derece büyük. Hani dönemi olumlu geçirmenin sırrı nedir diye sorsalar tek önerim bu. Belki bu kimi zaman canınızı sıkabilir. Ancak oyunu kuralına göre oynamayı bilirsek bu süreçte olumlu yönde ilerlememiz kolaylaşır.  Ayrıca  ortaklık konularında ilerleme kaydedilmesi adına güçlü bir diplomasinin bir çok kapının açılmasında kilit unsur olduğunu söyleyebilirim. Tek başınıza hareketten ziyade diğer kişilerle ortaklaşa bir şekilde çalışmanız gerekiyor. Her ne kadar her şeyin denetiminiz altında olmasını arzulayan bir insan olsanız da, bu dönemde paylaşımı önemsemeniz gerekiyor. Venüs sanatsal çalışmalar, halkla ilişkiler konusunda da size bu süreçte yardımcıdır. Bu alanda sosyalleşmeniz adına sizi destekleyecek Venüs, işinizle alakalı konularda daha sosyal bir dönem geçirmeniz anlamına gelebilir. Venüsün geçtiği alan Satürn gezegeninin zodyakta kendi evi olduğu için işinizle alakalı konularda eğitimin, öğretimin yani bilginizi diğerleriyle paylaşmanın simgesidir. Toplum önüne çıkmanız, kendinizi mesleki anlamda göstermenizin simgesidir. Nelere dikkat etmeliyiz?

Otorite konumunda bulunan insanlarla güçlü bağlar kurmak adına ince, nazik olmanız gereken bu süreçte güçlü bir bağ duygusu içinde hareket etmeniz size yararlar sağlayabilir. Eğer çalışmayan bir kişi iseniz, ki bu Oğlaklar konu olduğu zaman çok nadirdir, bu dönem eşinizin yuvanızın dirlik ve düzeni adına sizinle anlaşmaya gönüllü olduğunu gösterir.  Ayrıca işinizle alakalı konulardaki denge ve uyumun göstergesi olan bu dönemde, içinde bulunduğunuz durumun başkalarının gözündeki yansımasını öğrenmeniz mümkündür. Paylaşım konusu önemli demiştim. Evet, hangi iş kolunda veya hangi görevde yer alırsanız alın, öncelikle herkesin yararına olacak şekilde düzenlemeler yapmanız lazımdır. Sanatsal konularda estetik ve duyarlılığın önemi büyüktür. Ayrıca bu dönem, mesleki konular aracılığıyla tanıştığınız bir kişiyle yakınlaşma veya aynı iş ortamında birlikte görev aldığınız bir insanla özel bir ilişki anlamına gelebilir.

Jüpiterin Geri Hareketinin Bitişi

18 Kasım tarihinde geri hareketi bitip düz olarak Balık burcundaki seyrine başlayacak Jüpiter  yakın çevrenizde bulunan kişilerle olan iletişiminiz ve her türlü ilişkinizde yardımseverliğin, hoşgörü ve cömertliğin ön planda olduğunu görüyoruz. Aslında sizin de istediğiniz tam olarak budur. Fikirleriniz nedeniyle yargılanmamak ve düşüncelerinizden dolayı çevreniz tarafından küçümsenmemek. Bu enerji, bilgilenme, eğitim, bilgilerinizi paylaşma noktalarında verici ve iyi niyetli bir insan olduğunuzun göstergesidir. Etrafınızla bütünleşmeye hazırsınızdır. Sevgi, şefkat ve merhamet hisleriniz yoğundur. Amacınız kendinizi aşmak ve sınırlardan kurtulmaktır. Karşınıza çıkan insanlar ve yaşadığınız olaylar özverili davranmanıza neden olabilir. İyi niyetiniz kimi zaman başkaları tarafından suistimal edilebilir. Ancak sizi koruyan önemli güçler söz konusudur. Sezgileriniz yoğundur. Bir olayın, bir kişinin asıl yüzünü kolayca anlamanız mümkündür. Bu dönemde mantık ve duygular yan yana ve iç içe geçmiş gibidir. Karmaşık, içinden çıkamadığınız durumlarda kendinizi büyük bir güce teslim etme arzunuz yoğundur. Sorunlarınızı başkalarıyla konuşmak yerine hayatın güzel yanlarını paylaşmayı tercih edebilirsiniz. Çünkü bunlar sizin mahremiyetinizdir. Ancak çok güven duymanız halinde diğer insanların size akıl vermesinden hoşlanabilirsiniz. Çevrenize karşı duyarlılığınız yüksek olacağı bu süreçte hayvan severlik, aciz ve güçsüz insanlara yardımcı olma, ruhsal danışmanlık yapma, psikolojik yönden destek olma arzunuz yükselebilir. Yalnız bu konularda sınırlarınızı iyi çizmeniz lazımdır. Gereğinden fazla abartılı davranmamalı, gücünüzü aşan yüklerin altına girmemelisiniz. Bu süreçte, vizyonunuz yükselebilir, sezgileriniz başınızın üstündeki bir ışık gibidir. Eğitim, yolculuk, iletişim, ticaret, zihinsel faaliyet, çocuklarla olan temasınız gibi geniş bir alanda kararlarınızı verirken gerçekçi düşünmeli kurban durumuna düşmemelisiniz. Değişime açık olmalı ancak aşırı duyarlı davranmamalısınız. Jüpiterin geri hareketinin bitişiyle iç dünyanızda tasarladığınız güzellikleri dışa yansıtmanız ve ifade edebilmeniz kolaylaşır.

22 Kasım saat 13:14 olana dek devam edecek Güneş-Akrep burcu seyri altında,  gerçekçi bir şekilde tüm hedeflerinizi gözden geçirme, ileriye yönelik girişimler için güç elde etme ve karşınıza çıkacak fırsatlardan yararlanmaktır. Hakikaten oldukça güzel bir döneme adım atmış durumdasınız. Þimdi yapmanız gereken bu enerjiden yararlanarak liderlik gücünüzü ve bugüne kadar oluşturduğunuz tüm değerleri ortaya koymak ve yenilikte bulunmak olmalıdır. Gerektiği yerde başkalarıyla işbirliğinde bulunmanızı sağlayacak destekler göreceğiniz bu süreçte, çevrenizi genişletmenin ve insan kazanmanın aslında ne kadar önemli olduğunu anlayacaksınız. Artık hedeflerinizi belirli bir sınır içinde tutarak hareket etmek yerine, uzun vadeli düşünebilir ve hiç korkmadan geleceğinizi yönlendirebilirsiniz. Sosyal yönden aktif olduğunuz sürece inanamayacağınız kadar değerli girişimlerde bulunabilme şansı yakalayabilirsiniz. Eskiyle olan tüm bağlarınızı yeniden gözden geçirerek bağlantınızı kesmeyi düşündüğünüz her alan ve her kişiyle alakalı kararlar verebilir sadece önünüze çıkan aydınlığı takip edebilirsiniz. Bu süreçte tanıdığınız bazı insanların ileride size ne kadar büyük yardımlar ve faydalar getireceğini birgün anlayacak ve bu altın dönemin ışıltısı içinde birçok güzellikler yaşayabileceksiniz. Kariyerinizi ilgilendiren konularda sizden büyük kişilerden oldukça destek görecek, kendi kaderinizin iplerini elinize almanızı sağlayan irade gücünüzü perçinleyebilecek ve yakın bir zamanda başlayacak olan şahane dönemin ilk adımlarını bugünden itibaren atabileceksiniz. Lütfen biraz daha sabırlı olun ve şu son günlerdeki oldukça yoğun baskı ve kitlenme döneminin anahtarı olan, bugünkü enerjinin yüreğinize dolmasına izin verin.
22 Kasım-22 Aralık tarihleri arasında  Yay burcunda ilerleyecek Güneş, duygusal ve ruhsal anlamda geriye çekilerek yaşamınızla ilgili konulara odaklanabilir ve bundan sonrası adına girişimde bulunacağınız mevzularda, büyük bir içsel güç ve hoş bir huzur duygusu olanağı yakalayabilirsiniz. Güneşin Yay burcundaki bu geçişi, hem sezgilerinizin yükselmesine hem de geçmişin tüm kirliliklerinden ve olumsuzluklarından kurtulmak adına çok önemli bir etkidir. Sezgi gücünüz hiç olmadığı kadar artacağı için, hayatın şu ana kadar size kaybettirdikleri konusunda mükemmel bir olgun görüş sahibi olabilirsiniz. Her yıl Güneş bu burçta ilerlerken, tüm burçlar için yeni bir şans ve genişleme imkanı demektir. Bu da gösteriyor ki, biz insanoğlu için, her sene Yay burcu seyirleri altında, içsel ve dışsal anlamda anlamda kendimizi yeniden keşfetmek mümkün. Tabi ki siz Oğlaklar bu dönemdeki geri çekilişi kafanızın içinde yanlış algılayabilirsiniz ama hiç düşündüğünüz gibi olmadığını size ilk paragrafta izah etmeye çalışmıştım. Tekrarlamak isterim. Bu ileriye yönelik mükemmel adımlar atmanız için gerekli olan bir yüzleşme sürecidir. Bu etki altında öyle şeyler yaşarsınız ki, bu dönem bittiğinde sağlığınızdan tutun da, tüm yaşamınıza kadar net bir görüş sahibi olabilirsiniz. Bazı şeyleri önceden sezebildiğinizi fark edebilir kendinizdeki bu ruhsal gücün karşısında, hayatın size sunacağı fırsatları şimdiden öngörebilirsiniz. İçinizi ferah tutun. Olumlu gelişmeleri yaşamak adına bilge insanların yaptığı gibi sakin ve sabırlı bir şekilde kendinizi dinlendirin, arındırın, temizleyin. Bunun faydasını yakın bir zamanda almaya başlayacağınızı size şimdiden haber vermek istiyorum.

30 Kasım-7 Ocak 2011 tarihine kadar Akrep burcunda düz olarak yoluna devam edecek Venüs, ileriye yönelik hedeflerinizle alakalı konularda özdisiplin duygusu içinde davranarak hareket etmeniz adına etkilidir. Lider olduğunuz konularda veya yetenekli olduğunuz her alanda gücünüzü göstermekten hoşlanacağınız bu süreçte, kafanızın içindeki plan ve projeleri hayata geçirmek arzunuz yoğundur. Ne olursa olsun kendinizin ve amaçlarınızın gayet farkında olduğunuz bu dönemde dışarıdan gelebilecek etkiler karşısında mücadele verebilir, güven duygunuz dimdik bir şekilde kontrolü elinizde tutmaya çalışabilirsiniz. Sıradışı bir şeyler yaşamak arzunuz bu süreçte yükseleceğinden, adım attığınız konularda yeniliklerde bulunmak adına hedeflerinizi gözden geçirebilir, bulduğunuz ilginç şeyleri uygulamak isteyebilirsiniz. İlişkinizle alakalı konularda daha sahiplenici, kontrol kurmaya yönelik tavırlar gösterebilirsiniz. Oluşan sorunlarda taviz vermez fakat kaybetmekten de, o denli çekinebilirsiniz. Sevgilinizle arkadaşlık etmekten, sanki onu yeni tanıyormuşsunuz gibi tutkularınızı dile getirmekten zevk alabilirsiniz. Öncü gücünüzü diğer insanların kabullenmesi için öncelikle yapmanız gereken, gerek hedefleriniz gerekse ilişkinizle alakalı konularda değişime açık olmanızdır. Ne kendinizi ne de karşınızdaki kişiyi sınırlar içine hapsetmeyiniz. Onunla önce dost olmayı, birlikte hobilerinizi paylaşmayı deneyiniz. Sosyal ilişkilerinizde ketum ve mesafeli davranmak yerine, yeni insanlarla tanışmaya gönüllü olunuz.

Parasal Durum

Neptün Geri Hareketinin Bitişi

Mayıs 2010 tarihinden bu yana kazanç evinizde geri hareketini sürdürmekte olan Neptün, 6 Kasım tarihinde düz seyre geçiyor. Böylece  başkalarının etkisi altında kalmadan kendi güvencenizi elde edebilmeniz anlamında kolaylıklarla karşılaşmanız mümkün. Bu enerjiden yıl başında sizlere söz etmiştim. Şimdi gelin bu hareketin yansımalarını bir kez daha hatırlayalım. Ağır gezegenler diğer kısa seyirli Güneş, Ay, Mars, Merkür, Mars tarafından tetiklendiğinde etkileri daha önemli hale gelir. Mars Kasım ayında Yay burcunda ilerliyor. Demek oluyor ki, maddi konularda hayal ettiğimiz durumların gerçekleşmesi mümkün. Tabii ki bu enerjinin tüm Oğlaklar için yararlı olmasını diliyorum. Evet ne bu enerji, bilincinizin derinliklerindeki asıl gücünüz açığa çıktığında her türlü zorluğun üstesinden gelerek ekmeğinizi kazanabilirsiniz. Neptün bu süreçte Kova burcunda ilerlediği için, gruplarla temas etmek, bireyliğinizi bağımsız bir şekilde ortaya koymak şarttır. Kişisel sınırlamaların ortadan kalktığı bu enerji altında eğer gideceğiniz yönün ve attığınız adımın farkında değilseniz durumunuz oldukça zor demektir. Para kayıpları yaşamamak ve hayal kırıklığına uğramamak için ne olursa olsun mantıklı düşünmekten vazgeçmeyiniz. Kazancınızı har vurup harman savurmayınız. Riskli alanlardan uzak durunuz. Maddi gücünüzü aşan harcamalarda bulunmayınız. Hayalci davranmayınız. Anlık isteklerinizin ve arzularınızın sizi yönetmesine izin vermeyiniz. İç görünüzün yüksek olduğu bu seyir esnasında mistik konular, iletişim, sosyal etkinlikler parasal kazanç yollarınızdan bir kaçıdır. Kitabınızın aylık yorumlarında Neptün transitinin etkili olduğu dönemler ve yapılması gerekenler geniş anlamda ele alınmıştır.

22 Kasım tarihine kadar devam edecek başkaları kaynaklı maddi ve manevi gelirler evinizin yöneticisi Güneşin Akrep burcundaki ilerleyişi hakkında net bir şeyler söyleyebilmek için tabii ki tüm ayrıntıların gözden geçirilmesi gerekiyor. Yoksa sadece Akrep burcunda ilerleyen bir Güneşi değerlendirmek öylesine eksik bir bilgi olur ki. Öncelikle Güneşin dispozitör gücünün durumunu gözden geçirmemiz lazım. Dispozitör güç bu durumda Mars oluyor. Mars 28 Ekim itibariyle Yay burcunda ilerlemeye başladı. Mars Yay burcunda hedefe varma konusundaki gayretliliğinizin işaretidir. Ancak bu gayretlilik biraz da kişinin iç dünyasında pozitif yönde düşünmeye olan ihtiyacınızın simgesi. Sıkılan bir yüreğin, güce ihtiyacı olan kişinin iyi niyetli bir şekilde  amacı elde etmek adına verdiği içsel mücadelenin göstergesi. Keşif süreci anlamına da gelebilir. Bastığı yeri bilmek isteyen kişinin dışarıdan kendisine yönelebilecek her türlü güzelliği zenginlik olarak değerlendirmesi anlamındadır. Bunlar biraz da sufi bir bakış açısının işareti. Biraz da dünyasal bakarsak, insanın kararlarını içinden geldiği gibi yapması ve geri planda kendini gerçekleştirmeye çalışarak kimseye ihtiyaç duymayacak şekilde ayakta kalmak istemesidir. Bedelini ödemeyeceği veya  kendisine sunulan  bir iyiliğin bedelinin ödetilmeyeceği bir dünya arzusu bu enerji altında önemli hale geliyor. Güneş-Akrep burcu, arkadaşlıklar kanalıyla grup içindeki güçlü ittifakınızın işareti olabilir. Bu güçlü ittifakta egonuzu geriye çekerek grubun yararına olacak şekilde hareket etmeniz yararlıdır. Yine bir noktayı size bildirmek isterim. Güneş Akrep burcunda olduğuna göre Mars dispozitör güç demiştik. Marsı da dispozite eden bir güç var. O da Jüpiter. Jüpiter 18 Kasım tarihine kadar geri hareketini sürdürüyor. Bu tarihten sonra iletişimden haberleşmeye kadar uzanan yelpazede bereketli girişimlerde bulunmak kolaylaşıyor.Yani himmet doğru kanallar yoluyla size ulaşabilir. Demek oluyor ki, bu dönemin asıl güzellikleri 18 Kasım sonrası daha fazla kendini hissettirebilir.

Kasım ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler                     :1-2-5-6-10-11-14-15-16-19-20-21-28-29-30
Zayıf Enerjili Günler                       :3-4-17-18-24-25
Aşkta En Şanslı Günler                   :19-20-21
Parasal açıdan bereketli günler       : 12-13

Yeniay                                             :10-11
(Ay gezegeninin Oğlak burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay                                          : 24-25
(Ay gezegeninin Yengeç burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Not:
Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa o burcun yorumlarını okumanız gerekir. Böylece  daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız.

Kasım ayının  bereket, şans, mutluluk ve güzellikler getirmesi dileğimle,


İrem Su / Astroloji Uzmanı "
Kaynak: http://www.haberturk.com/astroloji

Çüssy..

3 Comments:

ruşyena said...

yıllar oldu... hiç okumuyorum burcumu...
ne derin olmuş öngörüsü...

Filmci ve Bişeyci said...

Evet uzun uzun yorumluyo, biraz sabır istiyo aslında okumak:)bende denk geldikçe okuyorum..

benimadımayşesoyadımgül said...

oğlak kızı,bloğumda ödülün var : )

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...