11 Kasım 2010 Perşembe

The Social Network (2010)


Çoğunluğumuz kullanıyordur heralde Facebook' u, artık hepimiz için arkadaşlarımızın hatta ailemizin neler yaptığını takip etmek için, çeşitli etkinliklerden haberdar olmak için, video paylaşmak için, içinde bulunulan anda neler hissettiğimizi ifade etmek için, daha bir sürü şey için vazgeçilmez bişi oldu. Yine bir çoğumuzda biliyoruzdur Facebook' un kurucusunun 26 yaşındaki Mark Zuckerberg olduğunu (2004 yılında Facebook'u kurduğunda 20 yaşındaydı). İşte The Social Network, Mark Zuckerberg' in Facebook' u nasıl hayata geçirdiğinin hikayesi. Filmde anlatılanların ne kadarı gerçek ne kadarı kurgu bilemiyorum ama şu anda dünyanın en genç milyarderi olan Mark' a sinnir oldum ben o kadarını söliyim. 


Mark Zuckerberg' i Jesse Eisenberg canlandırıyor.
ccc SPOİLER REİS ccc

Kız arkadaşı tarafından sinir bozucu tavırları yüzünden terk edilen Harvard öğrencisi Mark, o akşam yurda döner ve biraz da kız arkadaşından intikam almak için Facemash adını verdiği bir site kurar. Bu sitede Harvard' da okuyan bütün kızlar birbirleriyle ve hayvanlarla karşılaştırılarak yarıştırılır. Bu site çok kısa bir zaman içinde popüler olur.

Bu sitenin ününü duyan okulun abilerinden Winklevoss ikizleri, kurmak istedikleri harvard.edu uzantılı arkadaşlık sitesi için Mark' a teklif götürürler ve planlarını anlatırlar. Mark tekliflerini kabul eder ancak bir süre sonra kendi oluşturduğu ve TheFacebook adını verdiği siteyi açar. En yakın ve tek arkadaşı Eduardo' da ona maddi olark yardımcı olmuştur.

Facebook' un popülerliği arttıkça Mark' ın hırsıyla birlikte başka yerlere sürüklenirler. Artık davalı taraf olarak katıldığı iki dava vardır, birinde davacı taraf Winklevoss ikizleri diğerinde ise en yakın arkadaşı Eduardo'dur.

ccc SPOİLER BİTTİ REİS ccc 

Şimdi ben burdan şöyle yüzeysel bir yorum yapsam ayıp olmaz di mi; olum Facebook' un altında kız meselesi varmış, puhahaha.. Hı bi de Justin Timberlake var filme ne alakaysa Sean Parker rolünde.



David Fincher gibi bayıldığımız bir adamın yönetmen koltuğunda oturuyor olması filmi izlemek için başlı başına bir sebep aslında, tabi hergün kullandığımız Facebook nasıl ortaya cıkmıs bi görmek için de izlenir.

Kişisel Notum: 10/ 7


Çüssy..

0 Comments:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...