23 Kasım 2010 Salı

Alfie (2004)

Charles Shyer' in yönettiği, Jude Law' ın başrolünde arzı endam ettiği Alfie de bir yeniden çevrim! İlk Alfie 1966' da çevrilmiş.

Bir New York çapkınının hikayesini anlatıyor film, e tabi bu çapkın Jude Law olunca bayıla bayıla izliyoruz..o..O Tamamen Jude Law üzerine kurulduğu için film, bir Jude Law şöleni halinde geçiyor.. Bundan şikayetçi miyiz peki? Asla ;)



Alışık olmadığımız bir teknikle Alfie kameranın içine bakıp bakıp kendi hikayesini anlatıyor bize.. İşte ben böle kadınlardan hoşlanırım, yok işte benim yaşama amacım kadınlar anlatıyo da anlatıyo. Müzik ve görsellik gayet iyiydi bence, görsellik diyince Sienna Miller' ın katkısını da göz ardı etmeyelim tabi..

İkili bu filmde aşık olmuşlar birbirlerine..xoxo ;)

SPOİLERzz..

Alfie limuzin şoförlüğü yaparak geçimini sağlayan yakışıklı ve genç bir abimizdir.New york gece hayatının nabzını tutmaktan da geri kalmaz, her gece başka bir kadınla gününü gün etmektedir..

Film boyunca arkadaşının nişanlısından, yaşça çok büyük bir kadına kadar uzanan yelpazesini izliyoruz. Tabi zaman geçtikçe gençliğin, hızlı hayatın geçici olduğunu anlıyor Alfie, ama bazı şeyler için çok geç oluyor..

Final bir Teoman şarkısını hatırlatıyor bize; " çok kadın hiç kadındır olum yalnızlıktır sonu.."

SPOİLERzz.. 

Filmin çok da sürükleyici olduğunu söyleyemem, eğlenceli başlıyor ama sıkıntılı bitiyor malesef. Ama Jude Law için izlenir derim ben. Bir insanın tavan yapan özgüveni nasıl yavaş yavaş azalır onu da bir görürsünüz..

Kişisel Notum: 10/ 7

Sinebot Link: http://sinebot.com/movie/3325/alfie

Çüssy..

2 Comments:

Aslı said...

bu filmi izlerken inanılmaz keyif almıştım.
gözlere şenlik

Filmci ve Bişeyci said...

jude law geçidi, bu gözler daa ne istesin...;)

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...