13 Aralık 2010 Pazartesi

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)


Tim Burton' ın karanlık filmleri kimileri pek açmıyo ama ben seviyorum galiba, adamın über bi hayal dünyası var sonuçta.. Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street' de ise karanlığın ve iğrençliğin dibine vurmuş diyebiliriz. Filmi izlemek azıcık sağlam mide istiyo benden söylemesi. Kurtçuklar olsun, fareler olsun, böcekler olsun, bunun yanında bir de neredeyse filmin her anında bi yerlerden kan fışkırıo tabi..

Film bir müzikal aslında, cok az normal diyaloğun yanında çoğunluğunda şarkı söylüyor oyuncular, hemde kendi sesleriyle..En iyi Müzikal dalında da Golden Globe' u kapmış tabi Tim Burton abimiz. Müzikler şahane zaten..



spOiLer..

1700 lerin Londrasında berberlik yapan Benjamin Barker' ın çok güzel bir karısı, minik bir bebeği ve mutlu bir hayatı vardır. Güzel karısına göz koyan şehrin yargıcı Mr. Turpin, Benjamin' i tutuklatır ve karısını kaçırır. 15 yıl bir hücrede hapsedilen Benjamin, intikam hırsıyla şehre döner ve Londra' nın en kötü etli turtalarını yapan Mrs. Lovett' la tanışır. Mrs. Lovett, Benjamin' e karısının zehir içerek intihar ettiğini, kızının ise yargıç Turpin tarafından esir tuttulduğunu söyler.



Mrs. Lovett' ın Sweeny' le hayalleri vardır amaaa..
 Mrs. Lovett' ın dükkanı Benjamin' in eksi evinin altındadır ve Benjamin, ondan tekrar bu daireyi kiralar, zaten Mrs. Lovett, Benjamin' e gizliden aşıktır. Benjamin, Sweeny Todd adını kullanmaktadır artık, dairesinde berberlik yapmaya devam eder. İntikamını almak için Mrs. Lovett' le bir ortaklık kurarlar. İşte tüm çılgınca olaylar bundan sonra başlar..

spOiLer..



Sweeny' nin kızı güzeller güzeli Johanna..
 Ünlü bir Broodway müzikalinin uyarlaması olan bu Tim Burton şahanesi müzikleriye, görüntüleriyle, enteresan hikayesiyle çok güzel bir film. Birazcık iğrenç olsada masalsı atmosferinden dolayı beni o kadarda rahatsız etmedi, ama edebilir tikkat..

Kişisel Notum: 10/ 7

Sineboty: http://sinebot.com/movie/820/sweeney-todd-the-demon-barber-of-fleet-street

Çüssy..

5 Comments:

İnsan olun biraz... said...

Blogunuz da tarojen vari bir hata var ne zaman blogunuza girsem islamisbeatiful diye bir facebook sayfası açılıyor.

Filmci ve Bişeyci said...

@İnsan olun biraz: aa ilk defa sizden böle bir dönüş aldım, nasıl düzeltebileceğim konusunda bi bilginiz varmı?

İnsan olun biraz... said...

Html kodlarında islamisbeatiful linkini aratırsanız ordan temizleyebilirsiniz.Bir çok blogda rastladım buna ve bir ara ben de bu dertten yakınıyordum.
belli bloglara girince bu popup pencere açılıyor.

Nostalgiaplatz said...

Ne zaman dışarda kıymalı bir şey yesem aklıma bu film geliyor (:

Filmci ve Bişeyci said...

ahaha:)bundan sonra benim de geleicek heralde...

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...