27 Aralık 2010 Pazartesi

The Beach (2000)


Leo' nun gençlik dönemlerini beğenir misiniz? Ben şimdiki halini tercih ederim şahsen, o çelimsiz, çocuk suratlı hallerinden iyidir. The Beach, Leonardo Di Caprio' nun Titanic' ten hemen sonra rol aldığı, Danny Boyle' un yönettiği bir film. Bir kitap uyarlaması..

SPOİLİŞ..

Backpacker olarak seyahate cıkan Richard, Tayland' da pis ve gürültülü bir otelde konaklar.. Bir gece bağıra çağıra duvarları tekmeleyen, etrafa küfürler eden yan oda komşusu Daffy ile tanışır, Daffy ona kimsenin bilmediği, çok gizli bir yerde bulunan bir adadan bahseder. Ertesi gün Daffy intihar eder, Richard' a bir harita bırakmıstır. Richard da otelde tanışıp hoşlandığı Fransız güzeli Françoise ve onun erkek arkadaşı Etienne' e birlikte bu adaya gitmeyi önerir. Üçüde macera peşinde olan gencolarımız yola koyulurlar..


Maceracı gencolar..

Yolculuk esnasında Richard, haritanın bir kopyasını tanıştığı iki gence bırakmayı da ihmal etmez. Zorlu bir yolculuktan sonra çok gizli adaya ulaşırlar. Burada kendi istekleriyle dış dünyadan kopmuş, çok gizli bir şekilde yaştılarını sürdüren bir grup onları beklemektedir. Bu grup sadece cok gerekli durumlarda medeniyete gitmektedir, yetiştirdikleri esrarı satarak ihtiyaçlarını alıp geri dönerler. Grup, adanın diğer kesiminde yaşayan esrar yetiştiricileriyle adaya bulundukları mevcuttan fazla kimse gelmeyeceği konusunda anlaşma yapmışlardır, bu yüzden harita büyük bir gizlilikle saklanmaktadır.

Haritayı Daffy' nin verdiğini öğrenince, Richard ve Fransız çifti aralarına gizlice kabul ederler. Kumsalda hayat harikadır, sadece günlük işleri işbirliği ile yaparlar ve geri kalan zamanda istediklerini yapmakta özgürdürler. Üstelik Françoise de Richard' dan hoşlanmaya başlamıştır ve Etienne' den ayrılıp onunla birlikte olmaya başlamıştır.


Françoise taş yalnız..;)
Hayat, kumsalda harika giderken gruptan birinin köpekbalığı saldırısına uğraması ve Richard' ın haritanın bir kopyasını bıraktığı iki gencin beraberlerinde başkalarıyla adaya gelmesiyle işler sarpa sarmaya başlar.

SPOİLİŞ..

Richard için hayat kabusa döner.
Ütopik hayat mümkün mü? Medeniyet bazı noktalarda mutlaka gerekli mi? İnsan kendi kendine yetebilir mi? Bu tarz soruları içeren, bunlara yanıt arayan bir film ama ben aldığım cevaplardan pek memnun kalmadım, sanki biraz üstün körü geçilmiş, sanki bişiler havada kalıyor, bilemedim..:S

Filmin çekildiği Phi Phi adasının görselliği harika, direk tatile ışınlanası geliyor insanın, izlenebilir ama tavsiye edilecek bir film değil bana göre..

Kişisel Notum: 10/ 5

Sinebotly: http://sinebot.com/movie/1502/the-beach

Çüssy..

0 Comments:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...