4 Aralık 2010 Cumartesi

The Mexican (2001)


Julia Roberts' ı büyük çoğunluğumuz sever dimi, sonucta nam-ı diğer Pretty Women, e Brad Pitt♥' e de bayıldığımız malum. Bu ikilinin filmi The Mexican' ı da izlememek olmaz tabi.
Gore Verbinsky' nin yönettiği film biraz vasat aslında, biraz meksikalı biraz amerikalı, iki süper oyuncunun da oyunculuklarını iyi sergileyemedikleri bir film.


SPOİLER..

Bir trafik kazasında çarptığı adamın mafya cıkması sonucu Jerry onlarla çalışmaya mecbur kalır. En son iş olarak Mexika' daki çok özel el yapımı bir silahı alıp getirmesini isterler.. Bu sırada Jerry ve Sam' in ilişkisi çok da iyiye gitmemektedir. Birbirlerini çok sevmelerine rağmen devamlı kavga etmektedirler. Jerry Mexika' ya gitmeden büyük bir kavga ederler ve ayrılırlar.

Mecburen Mexika' ya gitmek zorunda kalan Jerry için silahı almak o kadar da kolay olmaz. Başı türlü türlü belaya girer. Diğer tarafta Sam Lag Vegas ' ta yeni bir hayata başlamak için yola çıkmıştır, ancak Jerry' nin peşindeki kiralık katil onu kaçırır ve silahı alıp birbirlerine kavuşuncaya kadar geçen eğlenceli, maceralı olaylar dizisi bizi bekler.

SPOİLER..


Julia' ya kısa kızıl sac cok yakışmış..

Sam' i kaçıran kiralık katili oynayan Sopranos' tan tanıdığımız James Gandolfini cok tatlı filmde. İlişki için yaptığı çözümlemeler harika. Julia' nın geveze halleri de eğlenceli.. Silahın hikayesini anlatan sahneler başarılı..
Bir de filmde geçen bi diyalog var şöyle bişi; Sam sorar " Eğer iki insan birbirini gerçekten seviyorsa ama anlaşamıyorlarsa ilişkileri ne zaman kopma noktasına gelir?" Jerry' nin cevabı "Asla!"..
Bu işte filmin ana fikri sorunlu bu; ilişkiler için motive edici bi film olabilir birazcık..:)
Ha bana göre " trafik kurallarına uyalım" da diğer bir ana fikri, ona da tikkat..

Hoş vakit geçirmek için izlenebilecek idare eder bi film..


Kişisel Notum: 10/ 6


Çüssy..

2 Comments:

İnsan olun biraz... said...

Julia Roberts balkonda iken aşağıdaki Brad Pitt ile tartıştığı sahne filmin en iyi sahnesi, özellikle Brad Pitt'in kafasına birşey attığı ve Brad Pitt'in tepkisiz o bakışı.

Filmci ve Bişeyci said...

evet güzeldi gerçekten, bi de brad in eliyle cocuklara ateş ettiği sahne..

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...