21 Aralık 2010 Salı

Flash of Genius (2008)


Hiç böle hayatımızda önemli yer tutan ama çoğu zaman varlığını bile hissetmediğimiz şeylerin kim tarafından, nasıl icat edildiklerini merak ettiğiniz oldu mu? Mesela silecek... Evet Flash of Genius' da sileceğin hayatımıza nasıl girdiğini öğrenebilirsiniz. Gerçek bir hikaye olan film, bir üniversite hocasının hukuk ve ego mücadelesini anlatıyor.. Yönetmenliğini Mark Abraham' ın yaptığı filmde Greg Kinnear ve Gilmore Girls' den tanıdığımız Lauren Graham oynuyor.


Spospoiler..

Üniversite hocası Robert Kearns' ün mutlu bir evliliği ve altı çocuğu vardır. Belli aralıklarla kendi kendine çalışabilecek sileceği icat eder ve bu buluş sayesinde daha çok para kazanıp ailesinin daha iyi şartlarda yaşatabileceğini düşünür. Üstelik Ford icadıyla ilgilenmiştir ve onunla görüşmek ister.


Fikrini Ford' a sunan Kearns onlarla üretimi kendi yapma koşuluyla anlaşır ve hemen işe başlar. Ancak bir süre sonra Ford, ilk fasılalı sileceğe sahip arabayı piyasaya sürer. Kearns' ün fikrini düpedüz çalmışlardır. Bunu gururuna yediremeyen Kearns hakkını aramaya kararlıdır, uzun sürecek olan mücadelesi sırasında bir çok şeyden vazgeçmek zorunda kalacaktır. Ailesi ile birlikte çok zorlu ve çook uzun bir süreç onları beklemektedir.

Spospoiler..


Ford iyi kazık atmış vala..


Dr. Kearns savunmasını oğluyla birlikte yapıyor.



İnsan değer miydi diyo tabi filmi izlerken! Mutluluğunu ve ailesini gururu uğruna, hakkını aramak uğruna feda ediyor Dr. Kearns. Gerçek bir hikaye olması daha çok etkiliyor tabi ki, Ford' un adaletsiz davranışı karşısında verilen savaşı sanki biz veriyoruz. Çok sürükleyici bir film olmasa da izlenilebilir.

Kişisel Notum: 10/ 6


Çüssy..

0 Comments:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...