26 Ekim 2010 Salı

Sleepers (1996)


İşte bir kitap uyarlaması daha! Barry Levinson' a ait, başrollerinde Robert de Niro, Dustin Hoffman, Brad Pitt♥ gibi üç büyük aktörün yer aldığı Sleepers, süper bir intikam hikayesi.


İşte bu Üçlü


SPOİLERIMSI..



Amerika' da bir kenar mahallede birlikte büyüyen 4 çocuk!!  Bir gün yaptıkları küçük bir yaramazlık, masum birinin ölümüne sebep olur ve çocuklar ıslahevine gönderilir.

Hayatlarını mahvettikleri an!!
Ancak bu ıslahevi onlar için tüm hayatlarını etkileyecek bir cehennem olur. İşkence, cinsel istismar, aşağılanma hepsini burada yaşarlar. Özellikle burdan sapık gardiyan rolündeki Kevin Bacon' ı tüm nefretimle kutluyorum. Adam öle iyi oynamış ki resmen nefret kaplıyo içinizi.

Sapık Gardiyan Kevin Bacon
Mahallenin papazı (Robert de Niro) her zaman çocukların yanındadır. Islahevinden çıktıklarında zamanla herşey unutulur, herkes hayatına devam eder. İki tanesi çete üyesi olur, biri gazateci, biri de avukat!

Birgün çete üyesi elemanların bir barda sapık gardiyanla karşılaşmaları ve onu öldürmeleri yıllardır içlerinde gizledikleri intikam ateşini alevlendirir. Avukat ve gazateci, papazında yardımıyla arkadaşalarını hapise girmekten kurtarmak için müthiş bi plan yaparlar ve tabiki başarırlar hem de ıslahevinde olanları gün yüzüne çıkarırlar.


SPOİLER BİTTİ..


Sonunda hep birlikte yenilen yemek sahnesi için bile izlemeye değer, iç acıtan harika bi film.

Bu arada Sleepers, ıslahevinde kalan çocuklar için kullanılan bir terimmiş!!

Kişisel Notum: 10/ 8

Ve de Sinebot: http://sinebot.com/movie/2840/sleepers

Çüssy..

0 Comments:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...