23 Ekim 2010 Cumartesi

Modigliani (2004)


Bu akşam Mick Davis' in yönettiği Andy Garcia' nın oynadığı Modigliani' yi izledim.


Ünlü ressam Amedeo Modigliani'in biyografisine bir yorum. Modigliani' nin yaşadığı büyük aşkı, Pablo Picasso ile rekabetini, çocukluğunu, çocukluğundaki travmaları, deliliğini anlatan güzel bir film.


Filmde dönemin bir çok ünlü ressamına rastlamak mümkün, özellikle Modigliani' nin de bir hırsla katıldığı yarışmada resimlerinin sahnelendiği andaki heyecanları, hepsinin yaratım süreçleri çok etkiliyor.


SPOİLER BAŞLIYOR!!


Şöyle bi anlatırsam filmi;


Modigliani diğer zamandaşlarına göre paraya pula pek itibar etmez, dönemin zenginlerine pek prim vermez, bi şekilde karnını doyurur, yatacak yer bulur. Genç ve güzel Jeanne' e aşık olur ve ondan bir kız çocuğu sahibi olur ve de o zamanlar hali vakti gayet yerinde olan Pablo Picasso ile aralarında büyük bir çekişme vardır. Üstelik Modi hastadır ve devamlı içmesi, uyuşturucu kullanması sebebiyle pek de fazla bir ömrü kalmamıştır. 


Ve de Jeanne' ın koyu katolik babası Modigliani' nin yahudi olması sebebiyle bu ilişkiye karşıdır, kızlarını Modigliani ve Jeanne' ın elinden alıp bir yetiştirme yurduna verir. Hiç bi resmi satılmayan ve para kazanamayan üstüne üstlük günden güne hastalığı artan Modigliani büyük ressamlar arasında yapılacak yarışmaya katılmaya razı olur ve Picasso' ya meydan okur.  Jeanne' ın aşklarını ölümsüzleştiren resmini yapar ve yarışmayı kazanır, ancak sonucu öğrenemeden yediği dayak ölümüne sebep olur. Bunun üzerine 2. çocuklarına hamile olan Jeanne bu acıya dayanamayıp intihar eder. 


SPOİLER FİNİTO!!


                                                                       Jeanne - A. Modigliani


Maşallah herşeyi anlattım. 
Ağlamak için, büyük sanatçıların delilik-dahilik çizgisinde yolculuklarına şahit olmak için, bu resimler böle mi yapılmış demek için izlenesi çok çok güzel bi film.


Ha bide filmde Eva Herzigova ve bildiğin koyun var böle kaniş gibi ama..


Kişisel Notum: 10/8


Ve de bu Sinebot linki:http://sinebot.com/movie/3987/modigliani

Çüssy..

0 Comments:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...