31 Ocak 2011 Pazartesi

The Fighter (2010)



Evet Oscar adaylarıyla devam ediyoruz!! Sıradaki filmimiz, yönetmenliğini David O. Russell' in yaptığı başrolünü Mark Wahlberg ve Christian Bale ' in üstlendiği The Fighter. The Fighter galiba Oscar' ın en güçlü adaylarından, akademi boksu seviyor zira..Zira mı??

80' lerin ortalarında geçen gerçek bir hikaye yine, ünlü boksör 'Irısh' Micky Ward' ın hayatını konu alan bir uyarlama senaryo var karşımızda..

Mark Wahlberg kaslarını sergilemek için gayet güzel bir ortam bulmuş kendine..
SPOİLER..

Micky hayatını boksörlük yaparak kazanmaktadır, yine eski bir boksör olan artık bir kokain bağımlısı haline dönüşen abisi Dickie antrenörlüğünü ve anneleri Alice de menajerliğini yapmaktadır. Ancak Micky, çıktığı her maçta başarısız olur, kariyeri sürekli kötüye gider. Bunun başlıca sebebi annesinin ve abisinin ona uygun olmayan maçlar ayarlaması ve abisinin sorumsuz davranışlarıdır. Kaybettiği bir maç sonrasında aldığı bir teklif hayatını değiştirmek için bir fırsattır.


Christian Bale harika bir performans sergiliyor..Adam 20 kilo vermiş yaa..
Bu sırada tanışıp aşık olduğu Charlene en büyük destekçisi olmuştur artık. Artık hayatına Charlene' le birlikte yeni bir yön vermek isteyen Micky' ye ailesi pek de müsade etmeyecektir..



SPOİLER..

Micky ve Charlene

Aile bazen destek yerine köstek olabiliyor. Micky' nin hikayesi buna gerçek bir örnek.. Ancak aile bağları hatta özellikle kardeşlik bağının ne kadar özel birşey olduğunu da gösteriyor bizlere.. Boks gibi duygusuz ve acımasız bir spor üzerine kurulu bir filmin içine bu duygular cok güzel yerleştirilmiş ve yine gerçek bir hikaye olması daha cok etkilenmenizi sağlıyor. Benim cok tarzım olmasa da sıkılmadan izlediğim güzel bir film oldu..

Kişisel Notum: 10/ 7

Sinebot: http://sinebot.com/movie/6145/the-fighter

Çüssy..

0 Comments:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...