6 Ocak 2011 Perşembe

A Christmas Carol (2009)


Yeni yıl ruhuna uygun olarak bu sene izleyebildiğim tek film A Christmas Carol oldu. Disney yapımı Jim Carrey' in başrolünde olduğu animasyonu çok sevdiğimi söyleyebilirim. Charles Dickens' ın bu Noel hikayesine çok aşinayız zaten, bir sürü çizgi film bu hikayeyi kullandı şimdiye kadar. Hep olduğu gibi sıcacık ve ders vermeyi amaç edinen bir hikaye.. Film biraz karanlık tabi, hatta belki çocuklar için korkutucu bile olabilir. Unutmadan söyliyim yönetmen koltuğunda da  Robert Zemekis var.


SPAYLIR..

Adı artık cimrilikle özdeşleşmiş Ebenezer Scrooge, bir Noel arifesinde ortağını kaybeder. Bu kayıbın ardından gecen yıllar boyunca Scrooge' da hiç bir değişiklik olmaz, hala aynı cimri, huysuz ve kötü kalpli ihtiyardır. Yine bir Noel arifesinde bütün huysuzluğuyla evine döner. Ancak bir süre sonra ortağının hayaleti onu ziyarete gelir. Yaşamı boyunca o da çok cimri ve kötü kalpli bir insan olmuştur ve şimdi ruhu azap çekmektedir. Scrooge' a onu gece boyunca ziyarete gelecek üç hayaletin haberini verir ve gider.

Bu üç hayalet geçmiş, şimdiki ve gelecek noellerin hayaletleridir. Üçü de acımasız bir şekilde Scrooge' a gerçekleri gösterir. İyiliğe giden yolda Scrooge için bu Noel arifesi bir dönüm noktası olacaktır.

SPAYLIR..  

Yeni yıl ruhuna çok uygun, çocuklarla izlenmicek kadar karanlık olsada sevilesi, hatta ders cıkarılası tam bir evde keyif filmi.. Artık seneye yeni yıl zamanı izlersiniz, en iyi o zamanlarda izlenir çünkü..

Kişisel Notum: 10/ 8


Çüssy..

0 Comments:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...