30 Ocak 2011 Pazar

127 Hours (2010)


Gerçek bir hikayeden uyarlanan bir film daha!! Bu yıl 83. sü düzenlenecek Oscar ödül töreninde En İyi Film dahil olmak üzere 6 dalda Oscar adayı olan 127 Hours, Aron Ralston isimli bir macera tutkununun başına gelen talihsiz bir kazanın üzerine kurulmuş bir film.. Bir Danny Boyle filmi olan 127 Hours' un başrolünü hatta filmde olan tek rolü de diyebiliriz James Franco üstleniyor..Adam taş söliim bu arada..Taş alert..


SPAYDIR..

Hiç kimseye herhangi bir şey söylemeden bisikletle bir kanyon gezisine çıkan Aron, kendi başına doğanın keyfini çıkarmaktadır. Yolculuğu sırasında bir iki kişiyle karşılaşıp biraz vakit geçirse de yoluna kendi başına devam eder.


Belli bir noktadan sonra bisikletini bırakıp yürüyerek devam eden Aron' ın başına akıl almaz bir kaza gelir. Bir yarığı büyük bir heyecanla ve merakla incelerken bir kaya yuvarlanır ve Aron' ın elini sıkıştırır. Ne kadar uğraşsa da elini kurtaramaz ve zorlu bir hayat mücadelesi başlar..

SPAYDIR..

Biraz sıkıcı bulsam da başarılı bir film, diğer filmlerin hepsini henüz izleyemediğim için Oscar alıp almayacağı konusunda pek bi fikrim yok ama pek de şansı yok gibi.. Gerçek bir hikaye olması cok etkileyici bi kere Aron'un hayatının gözünün önünden geçmesiyle, insan bi sorguluyo benim başıma gelse napardım bu kadar dayabilirmiydim diye..

Macera seven bünyeler izlemeli, gerekli dersler çıkarılmalı, en azından Oscar adayı diye izlenebilir..

Gerçek Aron Ralston işte bu!!
Kişisel Notum: 10/ 7

Sinebot Link:http://sinebot.com/movie/4771/127-hours

Çüssy..

0 Comments:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...