31 Ocak 2011 Pazartesi

The Fighter (2010)



Evet Oscar adaylarıyla devam ediyoruz!! Sıradaki filmimiz, yönetmenliğini David O. Russell' in yaptığı başrolünü Mark Wahlberg ve Christian Bale ' in üstlendiği The Fighter. The Fighter galiba Oscar' ın en güçlü adaylarından, akademi boksu seviyor zira..Zira mı??

80' lerin ortalarında geçen gerçek bir hikaye yine, ünlü boksör 'Irısh' Micky Ward' ın hayatını konu alan bir uyarlama senaryo var karşımızda..

Mark Wahlberg kaslarını sergilemek için gayet güzel bir ortam bulmuş kendine..
SPOİLER..

Micky hayatını boksörlük yaparak kazanmaktadır, yine eski bir boksör olan artık bir kokain bağımlısı haline dönüşen abisi Dickie antrenörlüğünü ve anneleri Alice de menajerliğini yapmaktadır. Ancak Micky, çıktığı her maçta başarısız olur, kariyeri sürekli kötüye gider. Bunun başlıca sebebi annesinin ve abisinin ona uygun olmayan maçlar ayarlaması ve abisinin sorumsuz davranışlarıdır. Kaybettiği bir maç sonrasında aldığı bir teklif hayatını değiştirmek için bir fırsattır.


Christian Bale harika bir performans sergiliyor..Adam 20 kilo vermiş yaa..
Bu sırada tanışıp aşık olduğu Charlene en büyük destekçisi olmuştur artık. Artık hayatına Charlene' le birlikte yeni bir yön vermek isteyen Micky' ye ailesi pek de müsade etmeyecektir..



SPOİLER..

Micky ve Charlene

Aile bazen destek yerine köstek olabiliyor. Micky' nin hikayesi buna gerçek bir örnek.. Ancak aile bağları hatta özellikle kardeşlik bağının ne kadar özel birşey olduğunu da gösteriyor bizlere.. Boks gibi duygusuz ve acımasız bir spor üzerine kurulu bir filmin içine bu duygular cok güzel yerleştirilmiş ve yine gerçek bir hikaye olması daha cok etkilenmenizi sağlıyor. Benim cok tarzım olmasa da sıkılmadan izlediğim güzel bir film oldu..

Kişisel Notum: 10/ 7

Sinebot: http://sinebot.com/movie/6145/the-fighter

Çüssy..

30 Ocak 2011 Pazar

127 Hours (2010)


Gerçek bir hikayeden uyarlanan bir film daha!! Bu yıl 83. sü düzenlenecek Oscar ödül töreninde En İyi Film dahil olmak üzere 6 dalda Oscar adayı olan 127 Hours, Aron Ralston isimli bir macera tutkununun başına gelen talihsiz bir kazanın üzerine kurulmuş bir film.. Bir Danny Boyle filmi olan 127 Hours' un başrolünü hatta filmde olan tek rolü de diyebiliriz James Franco üstleniyor..Adam taş söliim bu arada..Taş alert..


SPAYDIR..

Hiç kimseye herhangi bir şey söylemeden bisikletle bir kanyon gezisine çıkan Aron, kendi başına doğanın keyfini çıkarmaktadır. Yolculuğu sırasında bir iki kişiyle karşılaşıp biraz vakit geçirse de yoluna kendi başına devam eder.


Belli bir noktadan sonra bisikletini bırakıp yürüyerek devam eden Aron' ın başına akıl almaz bir kaza gelir. Bir yarığı büyük bir heyecanla ve merakla incelerken bir kaya yuvarlanır ve Aron' ın elini sıkıştırır. Ne kadar uğraşsa da elini kurtaramaz ve zorlu bir hayat mücadelesi başlar..

SPAYDIR..

Biraz sıkıcı bulsam da başarılı bir film, diğer filmlerin hepsini henüz izleyemediğim için Oscar alıp almayacağı konusunda pek bi fikrim yok ama pek de şansı yok gibi.. Gerçek bir hikaye olması cok etkileyici bi kere Aron'un hayatının gözünün önünden geçmesiyle, insan bi sorguluyo benim başıma gelse napardım bu kadar dayabilirmiydim diye..

Macera seven bünyeler izlemeli, gerekli dersler çıkarılmalı, en azından Oscar adayı diye izlenebilir..

Gerçek Aron Ralston işte bu!!
Kişisel Notum: 10/ 7

Sinebot Link:http://sinebot.com/movie/4771/127-hours

Çüssy..

21 Ocak 2011 Cuma

Clash of the Titans (2010)


Mitolojiyi ve fantaziyi bir arada sever misiniz? Hıh, ozaman Clash of the Titans tam size göre.. Yönetmenliğini Louis Leterrier' in yaptığı, başrolünde Perseus olarak Sam Worthington beybisini gördüğümüz film, tanrılar arasındaki nihai güç savaşı esnasında Perseus' un ölümlüleri kurtarma çabalarını konu alıyor..

uu Sam beybi..


Spaylıır..

Nihai güç için mücadele eden Tanrılar yeryüzündeki ölümlüleri düşünmeden aralarında acımasızca savaşmaktadırlar. Bu saldırılar esnasında aslında bir tanrı olan ancak ölümlüler tarafından büyütülen Perseus' un aileside katledilir. Böylece Perseus intikamını almaya ve insanlığa yardım etmeye karar verir. Ancak karşısındaki düşmanı yeraltı dünyasının acımasız tanrısı Hadestir ve amansız bir Tanrılar savaşı böylece başlar.


Spaylıır..

Filmin iki güzelliği Medusa ve Perseusun aşkı Io

Mitolojik filmleri sevenler için sevebilecekleri bir film olabilir, ama savaş aksiyon adına çok da bir şey yok. Oha dedirtcek bir aşk var Perseus abimizin gönlünü almasını iyi biliyo babacığı Zeus. İzlenebilir..

Kişisel Notum: 10/ 6

Saynebot: http://sinebot.com/movie/121/clash-of-the-titans

Çüssy..

20 Ocak 2011 Perşembe

Küçük Kara Balık & Bir Şeftali Bin Şeftali


Bir gün çocuklarım olduğunda onlara mutlaka Samed Behrengi okutacağım..


Ekşisözlük te gezinirken çocukluğumuzun kitaplarıyla karşılaştım, benim çocuklarımda mutlaka Küçü Kara Balık' ı, Bir Şeftali Bin Şeftali' yi, Pancarcı Çocuk' u okuyacaklar.. Buraya da yazıorm ki kendime not olsunn..

Çüssy..

Mor Kelebek' ten Hediyeler


Mor kelebek bize hediyeler getirmiş.. Katılmak isteyenler tıks..

Çüssy..

19 Ocak 2011 Çarşamba

King Arthur (2004)


Kral Arthur efsanesini hemen hemen hepimiz biliriz, çizgi filmlerde bile sıkça kullanılan bir konudur. En tanıdık görüntüsü; Arthur' un, kimsenin saplandığı yerden çıkaramadığı babasının kılıcını kolaylıkla cıkardığı görüntüdür. İşte film bu efsanenin Antoine Fuqua tarafından yorumlanmış hali. Filmde Clive Owen ve Keira Knightley döktürüyolar..Şovalyeleriyle birlikte Arthur' un ülkeyi kurtarma mücadelesi savaş filmi sevenler için birebir..



 











SPAYDIR..

Roma imparatoru tarafından Britanya' ya gönderilen Arthur' un tek amacı bir an önce ülkesine dönmektir. Tabi ki Britanya' da süre gelen savaş ve ağır şartlar bunu imkansız hale getirir. Ülkelerine dönmeden önce son bir görev için yola çıkan Arthur ve onun yuvarlak masa şovalyelerini bu çetin mücadele sırasında bir çok engel beklemektedir.


Bir zindandan kurtardıkları güzel Guinevere de onlara katılır, eski düşmanları ve yeni müttefikleri büyücü Merlin' le, Saxonlara karşı mücadeleye devam ederler. Ancak bu mücadele artık bir geri dönme mücadelesinden cok, ülkeyi ve Britanyalıları kurtarma mücadelesine döner.

Britanyalıların ülkeyi yönetecek birine ihtiyaçları vardır.

SPAYDIR..

Tabi ki aşk her daim..

 Tarihçilerin gerçekliğini sorguladığı bu efsanenin bana göre güzel bir yorumu olmuş. Ben izlerken sıkılmadım, gayet sürükleyici, gayet izlenesi bir film. Aşk var, savaş var, güzel adamlar var.. Daa ne olsun..
İzleyelim, izletelim..

Kişisel Notum: 10/ 7

Sinebot liynk: http://sinebot.com/movie/2352/king-arthur

Çüssy..


13 Ocak 2011 Perşembe

Nine of Hearts


9. yılımızı doldurduk S. le, havai fişekler patlasın, kutlamalar başlasın..Artık iki basamaklı yıllarımız başlıyor, birlikte nice nice nice mutlu yıllarımızaaa bobim...

Günün her saati 9 bize

aylavyusomaçbeyb


Kalbim bir kuş gibi senin için saniyede 9 kere çarpıyor


9x♥

Nine of Hearts tam bizim için şu sıra..


Çüssy..

9 Ocak 2011 Pazar

Blue Orchestra from S. for D.



 İşte tam olarak istediğim buuu..

Çüssy..

6 Ocak 2011 Perşembe

A Christmas Carol (2009)


Yeni yıl ruhuna uygun olarak bu sene izleyebildiğim tek film A Christmas Carol oldu. Disney yapımı Jim Carrey' in başrolünde olduğu animasyonu çok sevdiğimi söyleyebilirim. Charles Dickens' ın bu Noel hikayesine çok aşinayız zaten, bir sürü çizgi film bu hikayeyi kullandı şimdiye kadar. Hep olduğu gibi sıcacık ve ders vermeyi amaç edinen bir hikaye.. Film biraz karanlık tabi, hatta belki çocuklar için korkutucu bile olabilir. Unutmadan söyliyim yönetmen koltuğunda da  Robert Zemekis var.


SPAYLIR..

Adı artık cimrilikle özdeşleşmiş Ebenezer Scrooge, bir Noel arifesinde ortağını kaybeder. Bu kayıbın ardından gecen yıllar boyunca Scrooge' da hiç bir değişiklik olmaz, hala aynı cimri, huysuz ve kötü kalpli ihtiyardır. Yine bir Noel arifesinde bütün huysuzluğuyla evine döner. Ancak bir süre sonra ortağının hayaleti onu ziyarete gelir. Yaşamı boyunca o da çok cimri ve kötü kalpli bir insan olmuştur ve şimdi ruhu azap çekmektedir. Scrooge' a onu gece boyunca ziyarete gelecek üç hayaletin haberini verir ve gider.

Bu üç hayalet geçmiş, şimdiki ve gelecek noellerin hayaletleridir. Üçü de acımasız bir şekilde Scrooge' a gerçekleri gösterir. İyiliğe giden yolda Scrooge için bu Noel arifesi bir dönüm noktası olacaktır.

SPAYLIR..  

Yeni yıl ruhuna çok uygun, çocuklarla izlenmicek kadar karanlık olsada sevilesi, hatta ders cıkarılası tam bir evde keyif filmi.. Artık seneye yeni yıl zamanı izlersiniz, en iyi o zamanlarda izlenir çünkü..

Kişisel Notum: 10/ 8


Çüssy..

4 Ocak 2011 Salı

Confused Bride


Son zamanlarda en beğendiğim gelinlik Nichole Richie' nin ki oldu.. Bende kabarık mı seviyorum, dar mı bi kararsızım ki sormayın..Bu da dursun bakalım, stoks..


Sırtına ve beline bayıldımmm..

Çüssy..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...